Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Køb billet til efterårets Kirkehøjskole

Køb billet til efterårets Kirkehøjskole
Udgivet man d. 11. jul 2022, kl. 14:06
Forsiden

Nu kan du købe billet til efteråret kirkehøjskole, der foregår lørdag-søndag den 24. og 25 september 2022. Programmet finder du herunder.

Der er noget skjult i sandheden. Den er ikke umiddelbart tilgængelig, men den kan komme til syne og vi kan opdage den. I løbet af denne højskoleweekend vil vi forsøge at komme på sporet af sandheden. Vi vil lede efter kernen, den inderste mening, men også nærme os sandheden undersøgende og selvkritisk. 

For sandheden kan i menneskehænder blive fordrejet og forfalsket, ligesom den kan blive til en monolit og krav om enshed. Sådan er der også et drama i sandheden, hvor det bevæger sig mellem sandt og falskt, det egentlige overfor det tolerante, det præcise overfor det personlige. 


Program - Lørdag 24. september:

9.30: Morgenkaffe og indflyvning

10.00–11.15: Sandhedsministeriet

Foredrag v. Vincent F. Hendricks, professor, forfatter, debattør

Vincent F. Hendricks

Internettet er en potentielt demokratisk sfære, hvor alle kan få taletid. Men de sociale platforme har stor indflydelse på det enkelte menneskes digitale adfærd, ligesom de kan ekskludere alt fra vaccinemodstandere til den amerikanske præsident. Med analyser af fænomener som selfies, fake news og nudes viser Vincent F. Hendricks, hvordan de sociale platforme administrerer tidens fakta, følelser og fortællinger og i praksis kan styre, hvad vi opfatter som sandt og falskt, rigtigt og forkert, grimt og smukt – online såvel som offline.

11.30-12.30: Verdenshjertet

Oplæsning og foredrag ved forfatter Viggo Bjerring

Viggo Bjerring

Romanen ”Verdenshjertet” er en fremtids- og samtidsroman om kunstig intelligens, kærlighed og kapitalisme. En filosofisk og humoristisk fortælling om at finde en mening med livet i en ensom tid. 

Viggo Bjerring (f. 1981) debuterede i 2016 med novellesamlingen Balancekatten. Samme år udkom han med kortromanen QWERTY, som blev nomineret til Danske Skønlitterære Forfatteres pris. 

Verdenshjertet er hans første roman. 

12.30 - 13.30: Frokost

13.30 – 14.30: Dette indslag er endnu ikke fastlagt.

14.45 - 15.30 Kortfilm og derefter walk and talk

16.00 – 16.45: Værkets sandhed

Foredrag (oplæg til koncerten kl. 18.30) af Søren Schauser, lektor i musikhistorie ved DKDM

Goldbergvariationerne. Hvad er den matematisk-guddommelige sandhed bag Bachs komposition? Og hvad er den opførelsespraksismæssige sandhed? Hvordan så sandheden ud gennem Bachs prisme – og hvordan har denne sandhed rykket sig med skiftende tiders fortolkning, praksis og vilkår?

17.00 – 18.30: Middagsmad

18.30: Koncert 

Pianist Elias Holm spiller J.S. Bachs Goldbergvariationer

Pianist Elias Holm

Pianist Emil Holm er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium – men har fortsat uddannelsen, bl.a. på Universität der Künste i Berlin.

Bachs berømte ”Goldbergvariationer” er kendt og elsket af musikglade mennesker over hele kloden. 

Bag værket ligger en stor matematisk konstruktion, som var Bachs personlige måde at udtrykke sit gudsforhold på. En større sandhed som ikke umiddelbart ses eller høres, men som vil opleves. 

Program - Søndag 25. september:

10.30 – 11.30 Temagudstjeneste: Sandheden i det usandsynlige

11.30 – 12.30 Frokost

12.30 – 14.00 At synge sig til sandheden

Foredrag v. Dy Plambeck, forfatter

Forfatter Dy Plambech

Dy Plambeck er blevet karakteriseret som en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. 

Hun er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen, Politiken og Information. 

Ud fra hendes egne eget forfatterskab og hendes deltagelse i Højskole-sangbogsudvalget vil hun fortælle om sangens og litteraturens betydning for at forstå og tolke vores liv


Køb billet ved at klikke her.

Sted: Lindevang Kirke, Hattensens Allé 12, 2000 Frederiksberg

For spørgsmål og yderligere information kontakt sognepræst Christiane Gammeltoft-Hansen, cgh@km.dk, tlf. 40116970.