Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Det Danske Drengekor flytter ind i Lindevang Kirke

Det Danske Drengekor flytter ind i Lindevang Kirke
Udgivet tor d. 19. jan 2023, kl. 12:41
Forsiden

Lindevang Kirke åbner dørene for Det Danske Drengekor, der fra 1. august bliver en del af kirkens musikalske og sociale profil.

Det legendariske drengekor kan markere sit 80-års jubilæumsår med at flytte ind i Lindevang Kirke på Frederiksberg. Dermed får koret hjemmebane i en af kommunens mange musikalske sognekirker, som med drengekoret udvider sin i forvejen brede musikalske profil.

Lindevang Kirke på Frederiksberg har indgået en samarbejdsaftale med Det Danske Drengekor, som betyder, at koret fra august i år hører hjemme i kirkens menighedslokaler på Hattensens Allé, samt at det indgår i kirkens musikalske program – både med koncerter på egen hånd og i samarbejde med kirkekorets seks sangere samt i forskellige musikalske sammenhænge, der indgår i kirkens liv og gudstjenester til hverdag og ved højtiderne.

Både Det Danske Drengekors bestyrelse og daglige ledelse samt Lindevang Kirkes menighedsråd er begejstrede over det nye samarbejde.

Korets chefdirigent, Emil Ritter, siger: “Jeg kan slet ikke få armene ned! Vi i drengekoret ser mange spændende perspektiver i det nye samarbejde og glæder os til at komme i gang. Lindevang Kirke bliver en stærk sparringspartner, både musikalsk og socialt.”

Lindevang Kirkes førsteorganist og kantor, Lars Nielsen Sardemann, der er ansvarlig for kirkens musikalske profil, siger: “I Lindevang Kirke er der stærke sangtraditioner, og dem bygger vi nu videre på ved at styrke drenge- og mandssiden. Med det nye initiativ vil vi gerne lyse bredt ud i lokalsamfundet, og vi søger samarbejder med lokale aktører som skoler, idrætsforeninger og andre kulturbærende institutioner.” 

Alle drenge kan synge med Alle nysgerrige drenge er velkomne til at prøve at synge med i Spirekor og Juniorkor. Det Danske Drengekor går allerede her i foråret i gang med at besøge skolerne på Frederiksberg og fortælle om denne nye mulighed. Optagelse direkte i Koncertkoret, der består af drenge i alderen 9-14 år, kan ske efter en optagelsesprøve. 

Det er Det Danske Drengekors mission at skabe en sammenhængende korskole med fokus på fællesskab og dannelse, som giver mulighed for at have sangen med sig hele livet, fra korskolen op gennem koncertkoret og videre derfra til de unge mandskor og blandede voksenkor. 

Formand for Lindevang Kirkes menighedsråd, Ingeborg Ilkjær, siger: “Det bliver vidunderligt med alt det liv, den glæde og vækst med børnene og deres familier. Det fine er, at alle børn kan lære at synge og få lov at opleve et socialt fællesskab, som vil få stor betydning for dem.”

Bidrag til Frederiksbergs musikliv Det Danske Drengekor blev grundlagt i 1943 og har en lang tradition for klassisk korsang. Koncertkoret optræder med et bredt repertoire i samarbejde med mange forskellige partnere – fx til kirkekoncerter, i tv-shows, reklamefilm og ved større events – og så er de også en del af børnekoret på Operaen på Det Kongelige Teater.

Daglig leder for Det Danske Drengekor, Charlotte Borchorst Faurschou, siger: “Vi oplever en stor interesse for det, vi kan bidrage med i kommunen. Vi ønsker at alle borgere i Frederiksberg skal kende Det Danske Drengekor, at mange drenge vil få glæde at det særlige fællesskab, vi inviterer ind i og at vi kan skabe stærke musikalske øjeblikke til mange forskellige publikummer i fremtiden”.

Koret er en forening, men tilknytningen til kirken giver drengene et indblik i den kristne, musikalske tradition ved deltagelse i højmesser og gudstjenester henover året. Det Danske Drengekor er drevet på frivillig basis med en professionel musikalsk ledelse. Korets dirigent Emil Ritter og leder Charlotte Faurschou udgør korets faste ansatte og står for den daglige drift af koret.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er protektor for Det Danske Drengekor.

Informationsfilm om Det Danske Drengekor på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KJULLqjLqAA