Lectio Divina - Korimprovisation kalder ordet til live

Udgivet ons d. 30. mar 2022, kl. 12:58

LECTIO DIVINA
– En tusindårig form tilsat moderne korimprovisation - En ny, gammel tilgang, der kalder ordet til live. Nu kan du deltage i Lectio Divina i Lindevang Kirke.

Lectio Divina betyder guddommelig læsning. Det er en praksis, der har været anvendt siden oldkirken til at åbne vores øjne og hjerter for, hvad Bibelen egentlig skriver. Og til at gøre os i stand til at tage dette med os ud i hverdagen.

I Lindevang Kirke foregår Lectio Divina i forbindelse med Meditativ time hver anden tirsdag, foreløbig den 5. april, den 19. april, den 3. maj, den 17. maj og den 31. maj.

Vi begynder kl. 17 som indledning med at bede en fælles bøn, der synges sammen med koret. Vi læser så et stykke af den kommende søndags evangelietekst – med tre forskellige stemmer i tre forskellige oversættelser.

Herefter mediterer vi over, hvad teksten betyder for hver af os, og vi opfordrer til at dele vores overvejelser med de andre; hvordan rammer de guddommelige ord os? Og hvordan lyder menighedens reaktion og de læste ord - oversat af koret i fri vokalimprovisation?

Oplev det selv og bliv en del af et stærkt og nærværende øjeblik af tusindårig samklang mellem fortid og nutid.

Vi slutter af med stilhed, hvor vi lader ordene synke ind, beder fælles Fadervor og synger velsignelsen. Herefter er man velkommen til at blive siddende i kirkerummet, meditere, reflektere over ugens tekst, indtil klokkeringning kl. 18.