Begivenheden har allerede fundet sted.

En hyldest til Beethoven -klaveraften

Torsdag d. 30. juni 2022, kl. 19:30
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Pianist Kristian Riisager
Gratis adgang

Koncerten vil fokusere på et af de mest skelsættende øjeblikke i Beethovens liv. I 1802 skrev Beethoven det berømte Heiligenstadt Testamente, hvori han udtrykker sine kvaler ved en tiltagende døvhed. Samtidig skrev han de to fantastiske variationsværker opus 34 og 35. Disse to perler, som nutildags desværre er alt for sjældent spillet, er med deres utrolige kraft, skønhed og energi starten på en helt ny epoke i Beethoven virke.

Koncerten afsluttes med et af de allerstørste mesterværker i klaverlitteraturen: Beethovens klaversonate Appassionata. Beethoven skrev dette mesterværk et par år efter Heiligenstadt Testamentet.

Kristian Riisager er kandidatstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Tidligere har han studeret sin bachelor på det Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin.

Program (varighed ca. 60 min):

Beethoven: 15 klavervariationer med fuga op. 35, Eroica-variationer

Beethoven: Klavervariationer op. 34 i F-dur