Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Max Reger 150 år - syng med!

Dato
Søndag d. 19. marts 2023, kl. 16:00
Sted
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Medvirkende
Schola Cantorums Kvindekor, Schola Cantorums Mandskor, Klara Kofod Lauridsen (alt), Thor Huttunen (tenor), Alana Hjort (violin), Ludmiła Zelazny (obo), Philip Schmidt-Madsen (orgel), dirigent Sigrid Damsager.
Pris
Gratis adgang

MAX REGER 150 ÅR
Schola Cantorums Kvindekor og Mandskor synger nogle af de mindre kendte værker for netop ligestemmigt mands- og kvindekor og synger sammen nogle af hans mere kendte værker for blandet kor, Unser lieben Frauen Traum og Nachtlied. Organist Philip Schmidt-Madsen spiller et lille udvalg af Regers rige produktion for netop orgel.

Kirkemusikken stod Regers hjerte nær, og koncerten kulminerer med en koralkantate til påsketiden, O Haupt voll Blut und Wunden, der er skrevet over salmemelodien O hoved højt forhånet, som også findes som nummer 193 i den danske salmebog.

Traditionen med at folde en salmemelodi ud i variationer med solister og kor, instrumentalstemmer og orgel (eller orkester) kendes også fra tidligere komponister som J.S. Bach og Mendelssohn. Netop salmemelodien O Haupt voll Blut und Wunden bruger Bach i sin Matthæuspassion. Her får vi Regers senere og langt mere romantiske bud på, hvad melodien kan udfoldes til.

Publikumskorprøve kl. 15 - SYNG MED VED REGERS FØDSELSDAGSKONCERT
Koralkantaten O Haupt voll Blut und Wunden lægger op til, at også menigheden i bedste lutherske stil synger med på melodien i udvalgte vers i værket. Denne tradition følger vi op på og inviterer således publikum til at deltage. En time inden koncerten vil dirigent og korleder Sigrid Damsager introducere melodien og lære den til de fremmødte samt øve signalerne til, hvornår man skal stemme i med sin egen røst. Samtidig får man et lidt bedre indblik i Regers måde at komponere på og et par af korlederens egne funderinger om hans stil.

Der kræves ingen særlige nodekundskaber for at være med, blot lysten til at synge med i det store værk på tysk.

OM DE MEDVIRKENDE OG FØDSELAREN
Max Reger levede i 1873-1916 og var komponist, organist, dirigent og koncertpianist. Han arbejdede i Universitätskirche St. Pauli i Leipzig og underviste i teori og satslære på konservatoriet samme sted. Han skrev en enorm mængde værker i stort set alle genrer i de 25 år, han var aktiv som komponist. Stilen bærer præg af den udvidede romantiske harmonik og tonesprog, som man også finder det hos Liszt og Wagner, kombineret med de strenge kompositionsteknikker kendt fra barok og klassik. Korværkerne vidner om beherskelse af stemmeføring og kendskab til menneskestemmens styrker og kvaliteter; orgelværkerne er ofte virtuose; krævende og givende for både musiker og publikum.

Schola Cantorum København er en samlebetegnelse for et kvindekor og et mandskor, begge grundlagt og ledet af dirigent Sigrid Damsager. Korene arbejder primært hver for sig, men går ved udvalgte lejligheder sammen i større projekter. Kendetegnende for begge kor er et stort fokus på det klanglige arbejde og korets sammensungethed, og begge kor arbejder med et bredt repertoire, der ud fra den klassiske tradition åbner sig mod nyere værker, folkeviser, improvisation og barbershop. Korene har optrådt ved bl.a. Maribo Domkirkes 600 års jubilæum, Nordisk Korlederforum og som soundtrack på filmen Den næstsidste. Korene har uropført værker af flere nulevende komponister.

Sigrid Damsager, dirigent

Sigrid Damsager er uddannet kordirigent fra konservatorierne i Aalborg og Stockholm, har dirigeret alt fra børnekor over radiokor til eliteungdomskor og nyskrevet opera. Hun har vundet guld ved flere korkonkurrencer med sine ensembler og modtog 2013 dirigentprisen ved korkonkurrencen Cracovia Cantans. Sigrid er ansat som kirkemusiker i Himmelev Sogn, er kunstnerisk leder og dirigent for Schola Cantorum København og bruges jævnligt som korinstruktør og lærer for dirigentstuderende.

Organist Philip Schmidt-Madsen

Philip Schmidt-Madsen er uddannet organist og kantor fra konservatorierne i København og Bremen, har vundet 1. pris ved Den internationale Carl Nielsen orgelkonkurrence og er debuteret fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han er ansat som organist og kantor ved Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro og har stor koncertaktivitet i ind- og udland og samarbejder med en lang række kor og orkestre som DR Vokalensemblet og Odense Symfoniorkester. Philip underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har udgivet solo-CD’en Outer Darkness.