Begivenheden har allerede fundet sted.

Fyraftenskoncert - "Det fortællende orgel"

Fredag d. 3. februar 2023, Kl. 17:00 til kl. 17:50
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Lars Nielsen Sardemann, orgel
Gratis adgang

Dagens program tegner en transatlantisk forbindelse – vi skal en tur ”over dammen” og tilbage igen - ligesom flere af komponisterne selv har gjort det i deres liv.

Fortælleglæden og modet til også at lade orglet underholde og understøtte hele følelsesregistret – om det er til gudstjeneste- eller koncertbrug – skinner klart igennem hos alle komponister i dagens program.

Rammen er den franske tradition, hvor vi starter hos entertaineren Lefébure-Wély, som spillede for ekstatiske parisiske bedsteborgere, som elskede at blive underholdt – og han leverede gerne – og slutter hos Vierne, der voksede ud af samme fortælletradition og tog den et par raffinerede skridt videre. Blandt andet i hans ”Carillon de Westminster” - en fantasi over de fire toner i Londons berømte klokketema - som afslutter fyraftenskoncerten.