Begivenheden har allerede fundet sted.

"Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus" - Klaverkoncert med lysdesign (værkintro kl. 19)

Dato Søndag d. 1. december 2019, Kl. 19:30 til kl. 22:00
Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg, Danmark
Pianist Kristoffer Hyldig
Gratis (tilmelding nødvendig)

Olivier Messiaens "Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus" er det tyvende århundredes måske største soloklaverværk. På linje med Bachs Wohltemperierte Klavier og Debussys Præludier er Vingt Regards et ikonisk værk, der har affødt udviklingen af nye pianistiske spilleteknikker og nye klangmuligheder for klaveret. Med sin varighed på over to timer leder værket lytteren langt ind i en farvestrålende, effektfyldt og meditativ musikalsk verden.

Tilmelding nødvendig
Vi forventer meget stor tilslutning til denne koncert, så det er nødvendigt at hente en gratis billet her.
Er der stadig ledige pladser på dagen, vil det fremgå af kirkens hjemmeside.

Værkintroduktion kl. 19

Esben Tange introducerer musikken

Få endnu mere ud af din lytning og mød op til værkintro kl. 19 med en af landets dygtigste musikformidlere Esben Tange, redaktør og koncertvært på DR P2!

Mange radiolyttere vil kende stemmen og det kyndige engagement bag - og Esben Tange har da også lavet utallige pre-concert-talks i Koncerthuset, hvor han har præsenteret de store orkesterværker med besøg på scenen af DRs dygtige musikere m.fl. Kom og få åbnet hørelsen og skærpet lytteevnen ved dette lille gratis musikelskerarrangement!

Magisk lyssætning

Læn dig tilbage og nyd den storslåede musik iscenesat af den eminente lysdesigner Lars Egegaard Sørensen. Hver sats er komponeret over en bibelsentens - "et blik på jesusbarnet" - og disse blikke/titler vises oppe i luften i kirkerummet i holografisk projektion.

Hvert "blik", hver sats får sit eget visuelle design af æstetisk lysbrydning af farver og laserlys.

Om aftnens solist

Kristoffer Hyldig debuterede i 2010 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efter studier hos professor Niklas Sivelöv og Tove Lønskov. Han spiller jævnligt i musikforeninger og på festivaler, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør og har derudover givet koncerter i Italien, Tyskland, Polen, England og Carnegie Hall, New York. Siden 2006 har han udgivet indspilninger med lieder, kammermusik og soloværker af bla Debussy, Ravel, Messiaen, Bent Sørensen og Hindemith. Som solist har han optrådt med bl.a. Aalborg Symfoniorkester, CPH Phil og Det Kongelige Kapel. Han fik juryens specialpris i EU Piano Competition 2009 og har derudover fået tildelt flere priser, heriblandt Jakob Gades store legat, Léonie Sonnings Musikfondsstipendium og Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Kristoffer Hyldig har gennem mange år arbejdet med Messiaens værker. Han har udgivet alle Messiaens sange for sopran og klaver på Naxos med sopran Hetna Regitze Bruun, en indspilning, der blev nomineret til P2s musikpris. Derudover har han spillet klaverkoncerterne Oiseaux exotiques og Turangalîla, sidstnævnte med det Kgl kapel og Michael Boder. Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus spillede han sidste gang i sin helhed i 2018 på Rued Langgaard Festival i Ribe. Kristoffer Hyldig er medstifter af Messiaen Quartet Copenhagen.

Koncerten gennemføres med velvillig støtte fra Frederiksberg Kommunes Musikudvalg og William Demant Fonden.