Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

"10 blikke på den levende Gud" - korimprovisationer med soundscapes

27
SEP

Dato Fredag d. 27. september 2019, kl. 20:00
Sted
Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg, Danmark
Medvirkende
Lindevang Kirkes sangere, Louise Hjorth Hansen (blokfløjter m.m.) under ledelse af Lars N. Sardemann
Pris
Gratis

Vi er stolte over ved årets Kirkehøjskoles åbningskoncert at kunne præsentere frugterne af kirkens nyskabende og unikke KORIMPROJEKT2019 - et musikalsk udviklingsprojekt der har til formål at bringe improvisationshåndværket ind i dansk korpraksis som en markant fornyelse af den danske kirkemusiktradition.

Denne aften præsenterer vi 10 korimprovisationer og soundscapes, der har været afprøvet ved gudstjenester i Lindevang Kirke siden marts 2019 og som publiceres på Forlaget Mixtur ultimo 2019. Improvisationerne bærer titlen "10 blikke på den levende Gud" og er en kærlig reference til den store franske komponist Olivier Messiaens storværk "Vingt regards sur l'enfant Jesu Christ" (20 blikke på Jesusbarnet) - et værk der i øvrigt kan høres i sin fulde længde 1. søndag i advent ved en større koncertsatsning i Lindevang Kirke. 

Det har krævet stort vovemod af vores dygtige sangere at kaste sig ind i dette nye "land", og de musikalske frembringelser er da også også blevet modtaget rigtig flot undervejs. 
Så, spids ørerne, kridt skoene og gå med os ved åbningskoncerten til årets Kirkehøjskole "Mod (på) nye tider"!

Læs meget mere om KORIMPROJEKT2019 her og se et eksempel på en improvisation her:


Ophavsret: