Kirkehøjskole: Mod (på) nye tider

SEP

Dato Fredag d. 27. september 2019, kl. 20:00 til søndag d. 29. september 2019, kl. 14:00
Ove Kaj Pedersen, Mikkel Krauze Frantsen, Jan Grarup & Ahmed Akkari
250 kr. (weekend), 200 kr. (lørdag), 50 kr. (søndag) - fredag er gratis

Hvad ser vi, når vi ser frem? Er vi optimistiske, eller er vi bange? Og hvad betyder det for vores måde at handle og tænke på, om vi er det ene eller det andet? Over en weekend vil vi forholde os til fremtiden – både den der ligger lige for, og den der fortoner sig et sted derude. Kulturpersonligheder, debattører og forfattere vil i løbet af de tre dage lægge op til samtaler om, hvad det er vi kommer fra, og hvor det er, vi bevæger os hen. Og så skal vi også høre musik, se film, synge og spise.

Fredag d. 27. september

kl. 20.00 Koncert - ”10 blikke på den levende Gud” – Korimprovisationer

Vi åbner årets weekendhøjskole med en koncert, der præsenterer frugterne af kirkens nyskabende og unikke KORIMPROJEKT2019 - et musikalsk udviklingsprojekt, der har til formål at bringe improvisationshåndværket ind i dansk korpraksis som en markant fornyelse af den danske kirkemusiktradition. Ved koncerten denne aften præsenteres 10 korimprovisationer, der til sammen bærer titlen "10 blikke på den levende Gud".

Medvirkende: Lindevang Kirkes organist og korleder Lars N. Sardemann, kirkens professionelle sangere og komponist/blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen.

10.00 – 10.30 Ankomst og morgenrefleksion ved Christiane Gammeltoft-Hansen

10.30 – 12.00 Mikkel Krauze Frantsen: En fremtid uden fremtid.

Hvad sker der med et samfund, hvis det mister evnen til at forestille sig fremtiden? Og når håbløsheden indfinder sig, hvordan genvinder man så håbet igen? De spørgsmål søger Mikkel Krauze Frantzen at svare på med eksempler fra kunsten og litteraturen. Mikkel Krauze Frantsen er forfatter til den kulturanalytiske og –kritiske bog ”En fremtid uden fremtid” og er derudover postdoc ved Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

(Foto: Mikkel Krauze Frantzen)

12.00 – 13.00 Frokost

13.00 – 14.30 Jan Grarup: And Then There Was Silence.

Jan Grarup har i årtier arbejdet som fotograf i klodens krisezoner. Med sine fotografier og fortællinger giver han et sjældent indblik i livet, som det leves på disse steder. Hans bog ”And Then There Was Silence” vandt prisen som en af verdens tre bedste fotobøger i 2017 i POYi. Den viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig afdækker den også nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber – såsom overlevelse, omsorg og kærlighed.

14.30 – 15.00 Kaffepause

15.00 - 16.00 Ahmed Akkari: Flugten mod en bedre fremtid og modet til at tvivle.

Forfatteren, aktivisten og debattøren Ahmed Akkari har de senere år markeret sig som en af de mest markante stemmer herhjemme i debatten om integration og islam. Han voksede op som libanesisk flygtning i Thy og blev siden kendt i den brede befolkning i forbindelse med Muhammed-krisen. I sit foredrag fortæller han om sin opsigtsvækkende rejse fra at være islamist til at være humanist. Ahmed Akkari har skrevet ”Min afsked med islamismen” fra 2014 og senest ”Mod til at tvivle”, der udkom i maj 2018.

(Foto: Ahmed Akkari)

16.15 – 17.00: Drømte mig en drøm i nat

”Det er lettest at holde et folk i skak / som slet ingen sange har”, står der i en af vores Højskolesange. Men heldigvis har vi mange sange, og nogle af dem vil vi synge denne eftermiddag. For alle sangene gælder, at de vil være båret af håb.

17.30 – 18.30 Aftensmad

18.30 Film: Stefan Zweig – Farvel til Europa.

Vi slutter aftenen af med at se film. Det sker i kirken, hvor der er sat et stort lærred op. Filmen vi skal se hedder ”Stefan Zweig – Farvel til Europa” og er fra 2016. Den er baseret på den jødiske forfatter Stefan Zweigs liv og hans kamp for retfærdighed imod slutningen af de begivenheder, der ramte det krigshærgede Europa under Anden Verdenskrig.

Instruktør: Maria Schrader Varighed: 1 time 46 min

Søndag

10.30 Temahøjmesse: Afsked med undergangen

Prædikant: Christiane Gammeltoft-Hansen

Musik: Lindevang Kirkes organist og korleder Lars N. Sardemann, kirkens professionelle sangere og komponist/blokfløjtenist Louise Hjorth Hansen.

12 – 12.30 Frokost

12.30 – 14.00 Ove Kaj Pedersen: Reaktionens tid

Hvad var drømmen om det moderne konkurrencesamfund, og hvad skete der med den? Professor Ove Kaj Pedersen er manden, der lancerede begrebet "konkurrencestaten", og han en af hvor tids dygtigste samfundsanalytikere. Med blandt andet udgangspunkt i sin nyeste bog "Reaktionens tid" forholder Ove Kaj Pedersen sig i sit foredrag til en situation, der på mange måder er bagudskuende, men hvor forandringer er nødvendige.

KØB DIN BILLET HER

Pris: 250 kr. for hele weekenden. 200 kr. for lørdagen. 50 kr. for søndagen. Fredag er gratis.

Betaling: sker via hjemmesiden (Visa, MasterCard eller American Express) eller kontant på Lindevang Kirkes kontor.

Sted: Lindevang Kirke, Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg

For spørgsmål og yderligere information kontakt sognepræst Christiane Gammeltoft-Hansen, cgh@km.dk, tlf. 40116970.