Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleeftermiddage: Mogens Müller

05
FEB

Dato Onsdag d. 5. februar 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg, Danmark
Medvirkende
Mogens Müller

Brugen af Det Gamle Testamente i gudstjenesten rejser en række fundamentale spørgsmål. For det første: Forudsætter det ikke en opfattelse af Bibelens to dele som i den grad på lige fod, at det i grunden ikke betyder noget, fra hvilket af testamenterne, der læses op? For det andet: Kan man – hvis dette ikke er tilfældet – hos gudstjenestens deltagere umiddelbart forvente, at de kan skelne mellem de forskellige oplæste tekster, så de ikke hører læsninger fra Det Gamle Testamente som udtryk for kristendom? Og endelig for det tredje: Tillader en gudstjenestelig brug, at vi helt ser bort fra intentionerne bag tilblivelsen og samlingen af Det Gamle Testamentes skrifter?

Til Højskoleeftermiddage i Lindevang Kirke prøver vi at genskabe den stemning, man kender, hvis man har været på højskole.  Vi synger sange fra højskolesangbogen, der er samtale ved bordene, og så har vi altid en spændende foredragsholder på programmet.

Alle foredrag foregår i kirkens menighedssal. Kirkens præster er på skift værter ved møderne. Der er fri entré og ingen tilmelding. Kaffe/te og kage koster 15 kr.

Vært: Marie Louise Østergaard-Hansen

Ophavsret: