Højskoleeftermiddage: Er Grønland til salg?

MAJ

Dato Onsdag d. 6. maj 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg, Danmark
Jens Wendel-Hansen

I sommeren 2019 foreslog USA’s præsident at købe Grønland. Statsminister Mette Frederiksen sagde klart og utvetydigt nej – så utvetydigt, at Trump aflyste sit planlagte statsbesøg. Det gjorde hun, fordi det var en ”absurd diskussion”, som hun sagde. I dette foredrag vil ph.d. i historie Jens Lei Wendel-Hansen bringe os igennem 300 års grønlandsk historie med særlig fokus på det dansk-grønlandske forhold, og hvordan det har formet den grønlandske politiske udvikling fra at have været en koloni til at blive et dansk amt og derefter mod stadig større grad af selvstyre. Udviklingen er sket på baggrund af vedvarende diskussioner i Grønland om, hvem grønlænderne er som folk, og hvordan det skulle forme deres forhold til Danmark.

Til Højskoleeftermiddage i Lindevang Kirke prøver vi at genskabe den stemning, man kender, hvis man har været på højskole.  Vi synger sange fra højskolesangbogen, der er samtale ved bordene, og så har vi altid en spændende foredragsholder på programmet.

Alle foredrag foregår i kirkens menighedssal. Kirkens præster er på skift værter ved møderne. Der er fri entré og ingen tilmelding. Kaffe/te og kage koster 15 kr.

Vært: Marie Louise Østergaard-Hansen