Tilbage til begyndelsen - strygekvartet

Dato Fredag d. 7. februar 2020, kl. 17:00
Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg, Danmark
Cecilie Emtoft (DK) og Marcus Mukherjee (DK), violiner Jákup Højgaard Lützen (FO), bratsch Rasmus Støier Andersen (DK), cello
Frivillig entré

Den nyopstartede strygekvartet består af fire energiske unge musikere, der har en fælles passion for kammermusikken. De fire musikere er på hvert deres stadie i karrieren - Rasmus er bachelorstuderende, Marcus er nyuddannet kandidat, Cecilie blev kandidat i 2018 og er kontraktansat i Copenhagen Phil, og Jákup debuterede fra solistklassen i 2017 og er fastansat i Copenhagen Phil.

Programmet til kvartettens debut er to værker fra strygekvartettens kernerepertoire, der begge er tilegnet den østrigske violinist Ignaz Schuppanzigh, der i begyndelsen af 1800-tallet var leder for Rasumovskij-kvartetten, den første professionelle strygekvartet.

Medvirkende:
Cecilie Emtoft (DK) og Marcus Mukherjee (DK), violiner
Jákup Højgaard Lützen (FO), bratsch
Rasmus Støier Andersen (DK), cello

Program:
Ludvig van BEETHOVEN (1770-1827)
Strygekvartet nr. 16 i F dur, Op. 135

1. Allegretto

2. Vivace

3. Lento assai, cantante e tranquillo

4. Der schwer gefaßte Entschluß. Grave, ma non troppo tratto (Muss es sein?) – Allegro (Es muss sein!) – Grave, ma non troppo tratto – Allegro

Franz SCHUBERT (1797-1828)