Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST Lieder i Lindevang

© Camilla Schiøler

MAJ

Dato Søndag d. 24. maj 2020, kl. 15:00
Sted Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Signe Asmussen (lyrisk-dramatisk sopran), pianist Berit Johansen Tange
Gratis

Edvard Grieg var dybt grebet af naturmystikken i Arne Garborgs Haugtussa. I sin sangcyklus over digtene har han skabt en drømmeagtig atmosfære og et gribende portræt af den unge kvinde Veslemøy, der på flugt fra den ydre verdens realiteter kommer i kontakt med magiske kræfter.

De Seks digte af Henrik Ibsen bevæger sig fra mørke tanker om livets afslutning og ensomheden som kunstner, til overstadig glæde i mødet med naturen og foråret.

I Langgaards sange forbindes drømmen om dyb kærlighed med sansninger af den store nordiske natur. Oftest drejer det sig om en længsel, der aldrig indfries. Til gengæld er naturen som fortryllet, og indimellem optræder lyden af klokker, der tilføjer sangene en religiøs dimension (af Esben Tange).

Program:
Rued Langgaard: Kobjælder i Grandskoven fra Sommerferie i Blekinge for soloklaver
Edvard Grieg: Ku-Lok (1895)
Edvard Grieg: Seks dikt opus 25 (1876) (Henrik Ibsen)
Rued Langgaard: Fire Sange (Holger Drachmann og Vilhelm Kragh) BVN 100 (1915)
Rued Langgaard: 2 Skumringssange (Ewald Sundberg) BVN 106 (1915-16) (6’)

Pause

Edvard Grieg: Haugtussa Sang-Cyklus af Arne Garborgs Fortællinger Op. 67 (1895-98)

Læs evt Valdemar Lønsteds anmeldelse af netop koncert på dette program her