AFLYST Højskoleeftermiddag: Erik Lindsø - Humor som medicin

Lindevang Kirke, Njalsgade, 2300 København S
Erik Lindsø

Humor som medicin

Om livsmod, livslyst og livsglæde

Ved forfatter og foredragsholder Erik Lindsø

”Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede,” siger Erik Lindsø - forfatter, kulturjournalist og højskolemand, der kommer med et muntert og livsbekræftende foredrag, hvor lattermusklerne bliver rørt.

Humor og livsglæde er indholdet, når Erik Lindsø holder foredrag. ”Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse,” forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister – dem, der gør verden til et alvorstungt, livstrættende sted at være.

”Jeg har hørt en af dem sige: ’Hvad hjælper det at være en hestehoved foran, hvis det går ned ad bakke?’ – Det er sådan et livssyn, vi må vaccinere imod. Erik Lindsø kommer med vaccinen.

“Humor er det bedste værn mod stress. Med humor når vi det samme, men for nedsat tempo – vi bliver langsomme i vendingen, men hurtige i replikken,” siger Erik Lindsø.

“Vi kan være i dårligt humør eller ikke i humør til noget, men med humor kommer vi i godt humør. Med humor kan vi vende mismod til livsmod. Med humor kan vi afvæbne den, der er urimelige og redde situationen."

"Humoren fornyr og forynger vores livssyn. Humoren gør os finurlige og eventyrlige,” forklarer Erik Lindsø.

“Med humor får vi overskud til at drage virkeligheden i tvivl. Som Peter Plys siger: ”Folk siger ingenting er umuligt, men jeg laver ingenting hver dag.”

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere - kendt for med humorens bid at sætte tilværelsen under lup. Erik Lindsøs arbejdsfelt er højskolen og journalistikken. Han har været forstander på Rønshoved Højskole. I dag er han tilknyttet Rødding Højskole. Han har endvidere været programmedarbejder i Danmarks Radio, redaktør af Højskolebladet og Magasinet Grænsen.

Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd.” Han har netop skrevet bogen "Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012", og er på vej med en bog om den danske sang.