Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST Højskoleeftermiddag: Mennesket på muren - Urup i Lindevang kirke

Onsdag d. 5. maj 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Lindevang Kirke, Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg
Jonas Thy Østengaard
Gratis (Kaffe/the & kage: 15 kr.)

Arkitekterne bag opførelsen af Lindevang kirke havde fra begyndelsen i midten af 1920'erne forestillet sig, at altervæggen skulle prydes af et stort freskomaleri, men først i begyndelsen af 1950'erne bliver projektet realiseret:

”Mine første skitser og forslag til freskobilledet i Lindevang kirke blev udført for 25 år siden. Konkurrencen og vedtagelsen af projektet fandt sted i 1951. Der gik derefter 1 års tid med godkendelse i kirkeministerium m.m.”, som Jens Urup (1920-2010), den unge kunstner, der endte med at vinde konkurrencen om at udsmykke Lindevang kirkes altervæg, erindrer i et senere tilbageblik. Urup er én af fem deltagere i konkurrencen, der altså udskrives i kirkens 25. jubilæumsår. At det er Urup, der vinder konkurrencen, får – som vi skal se – vidtrækkende implikationer for kirkens kunstneriske udtryk i mange år fremover.

Filosof og historiker Jonas Thy Østengaard fortæller denne dag historien om Lindevang kirke og Jens Urups kunst med særlig vægt på det ikoniske freskomaleri - en historie, der indledes med nedlæggelsen af grundstenen og løber op til vore dage.