Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleeftermiddag: Mennesket på muren - Urup i Lindevang kirke

Onsdag d. 3. november 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Lindevang Kirke, Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg
Jonas Thy Østengaard
Gratis (Kaffe/the & kage: 15 kr.)

Arkitekterne bag opførelsen af Lindevang kirke havde fra begyndelsen i midten af 1920'erne forestillet sig, at altervæggen skulle prydes af et stort freskomaleri, men først i begyndelsen af 1950'erne bliver projektet realiseret:

”Mine første skitser og forslag til freskobilledet i Lindevang kirke blev udført for 25 år siden. Konkurrencen og vedtagelsen af projektet fandt sted i 1951. Der gik derefter 1 års tid med godkendelse i kirkeministerium m.m.”, som Jens Urup (1920-2010), den unge kunstner, der endte med at vinde konkurrencen om at udsmykke Lindevang kirkes altervæg, erindrer i et senere tilbageblik. Urup er én af fem deltagere i konkurrencen, der altså udskrives i kirkens 25. jubilæumsår. At det er Urup, der vinder konkurrencen, får – som vi skal se – vidtrækkende implikationer for kirkens kunstneriske udtryk i mange år fremover.

Filosof og historiker Jonas Thy Østengaard fortæller denne dag historien om Lindevang kirke og Jens Urups kunst med særlig vægt på det ikoniske freskomaleri - en historie, der indledes med nedlæggelsen af grundstenen og løber op til vore dage.

Foredraget vil blive optaget på video - med fokus på foredragsholderen.

________________________________________

Til Højskoleeftermiddage i Lindevang Kirke prøver vi at genskabe den stemning, man kender, hvis man har været på højskole.  Vi synger sange fra højskolesangbogen, der er samtale ved bordene, og så har vi altid en spændende foredragsholder på programmet.

Alle foredrag foregår i kirkens menighedssal. Kirkens præster er på skift værter ved møderne. Der er fri entré og ingen tilmelding. Kaffe/te og kage koster 15 kr.