Kvartet til tidens ende - koncert

Lørdag d. 25. september 2021, kl. 16:00
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Messiaen Quartet Copenhagen (violinist Christina Åstrand, cellist Carl-Oscar Østerlind, pianist Kristoffer Hyldig og klarinettist Viktor Wennesz)
Gratis adgang

Den 15. januar 1941 blev den franske komponist Olivier Messiaens værk "Quatuor pour la fin du Temps" uropført i en lejr for krigsfanger, Stalag VIII A i Görlitz. Det dybt eksistentielle værk bygger blandt andet på en apokalyptisk tematik hentet fra Johannes’ Åbenbaring (10,6), hvor en regnbueklædt engel træder frem over hav og jord og erklærer tidens ophør.

Messiaen Quartet Copenhagen har både sammen og hver for sig mange års erfaring med kammermusik på internationalt niveau. Udover at gå i dybden med de eksisterende værker for ensemblets besætning vil de udforske og udfordre det øvrige repertoire og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer, som kvartetten rummer, over for hinanden. Derfor byder en koncert med ensemblet på både solistiske præstationer, intens kammermusik og orkestrale arrangementer.

BONUSINFO:
Hvis du er tilmeldt kirkehøjskolen øvrige program kan du blandt andet møde forfatteren Carsten Müller Nielsen samme dag kl. 14.45-15.30 som optakt til koncerten.
Carsten Müller Nielsen fortæller i sit foredrag om kunsten og kreativiteten som en frelsende kraft. Det gør han blandt andet med udgangspunkt i sin roman ”Kvartet til tidens ende”, der fortæller historien om værkets undfangelse; med de groteske erfaringer fra blodige krigsskuepladser og mudrede fangelejre som bagtæppe er det forsøget på at finde fx en solsorts tone, der er Messiaens vigtigste mål.

Carsten Müller Jensen modtog DR Romanprisen for ”De døde fylder dagene med en smag af mønter” (2019).