Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Litteraturstudiekreds

Billedet viser en bog, med sider som en vifte

Til dig der elsker at læse!

Lindevang Kirkes litteraturkreds fortsætter til efteråret. Det er Vibeke Bruun Arildsen, som er uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet, der står for aftenerne.

Vi mødes fire torsdage over efteråret kl. 19.30-21 i Lindevang Kirke. 

Reserver allerede nu datoerne i din kalender:

  • Torsdag 1. september
  • Torsdag 13. oktober
  • Torsdag 17. november
  • Torsdag 15. december

Kvinder og steder i litteraturen

I denne sæson læser vi to udødelige klassikere samt to nye, prisbelønnede romaner.

Mød nogle af litteraturens kvinder, der rejser ud eller vender hjem igen, blandt andet til Afrika, Færøerne, Mols Bjerge og Paris. Kvinderne er vidt forskellige, men har også meget tilfælles, for eksempel er Klougarts hovedkarakter Barbara fra 2021 opkaldt efter Jacobsens fra 1939.

  • 1. september:Karen Blixen: Den afrikanske farm
  • 13. oktober: Jørgen-Frantz Jacobsen: Barbara
  • 17. november: Josefine Klougart: Alt dette kunne du få
  • 15. december: Emeli Bergman: På undersiden af dagen

Vibeke Bruun Arildsen er uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet.

Hun arbejder som litterær oversætter og foredragsholder. Hun har oversat flere end 50 værker fra tysk, svensk, norsk og engelsk til dansk. Hun har tidligere arbejdet med tv-produktion for blandt andet DR, hvor hun lavede dokumentarprogrammer for børn. Desuden har hun arbejdet 13 år på Karen Blixen Museet, hvor hun blandt andet var med til at udvikle museets skoletjeneste, og hun har undervist i dansk. Vibeke har selv forfattet seks ungdomsromaner, debuten ”Marlene og kærligheden” udkom i 2004 på Gyldendal.

Vibeke Bruun Arildsen er vokset op i Randers, men har de seneste 29 år boet på Frederiksberg. Hun elsker at rejse, især til Tyskland, hvor Berlin næsten er hendes anden hjemby.

”Litteratur er en central del af mit liv. I mit daglige arbejde forsøger jeg at finde de helt rigtige danske formuleringer til de tyske sætninger. Jeg oversætter mange børnebøger, hvilket kræver, at teksten skal kunne læses højt på et lydefrit dansk. På Karen Blixen Museet har jeg haft mulighed for at dykke ned i forfatterskabet og arbejde med Blixens tekster og dermed også med livets store spørgsmål, hvilket har været en stor gave. I min fritid læser jeg naturligvis også og er desuden aktiv som læseguide.”

Sagt og skrevet om de fire værker

Den afrikanske farm af Karen Blixen:

”Den afrikanske farm er et komplekst værk, der rummer mange fortolkningsmuligheder, hvilket gør den til en klassiker, der kan læses igen og igen.”
Litteratursiden

”Baronessen fortæller inciterende om livet i Afrika. Bogen formelig ånder Afrika ud til sine læsere. Tonen er langsom, sindig, og beretningerne skrider adstadigt fremad. Alligevel er de dynamiske og driver læseren videre og videre. Man opsluges, fortrylles og fascineres. Og må lige læse lidt mere… og lidt mere… og lidt mere.”
Bogrummet.dk

Barbara af Jørgen Frantz Jacobsen:

”Barbara selv er billedet på den utæmmede natur og den rene og skære livsudfoldelse. Hun er smuk, charmerende og umiddelbar i sine følelser, tanker og tale. Barbara elsker meget og mange med en umiddelbarhed, der kun kan betage både læseren og menneskene omkring hende i romanen.”
K’s Bognoter

”Hun er elsket og hadet, men mest det første – og ofte af de samme mennesker. Hun sanser og handler, men tænker ikke over konsekvenserne, hverken for sig selv eller andre.”
Litteratursiden

Alt dette kunne du få af Josefine Klougart:

”Med ’Alt dette kunne du få’ slår Josefine Klougart sit navn fast som en af vores mest talentfulde og indsigtsfulde prosaister. Personligt holder jeg også af hendes tidligere mere Duras-inspirerede prosa, men den nye mere sammenhængende fortælling vil uden tvivl appellere til endnu flere læsere.”
Littartursiden

”En poetisk, dyb, indsigtsfuld og kompleks roman.”
Kr. Dagblad

På undersiden af dagen af Emeli Bergman:

”5 hjerter. En au pairs sanselige skildringer af skiftende overklassehjem er med til at gøre denne roman til en udsøgt fornøjelse.”
Politiken

”Hun er højt begavet, men foretrækker ikke desto mindre et meget lavt betalt job frem for at uddanne sig og skabe mere økonomisk fordelagtige karrieremuligheder for sig selv. Man kunne ud fra en anden betragtning mene, at det er hendes suveræne ret at vælge et liv i familiernes tjeneste, når det er der, hun finder mening og livsglæde.”
Kr. Dagblad 


Litteraturkredsen er skabt på baggrund af lysten til at læse, og der kræves altså ingen forkundskaber. 

Kom og del din glæde ved at læse, litteraturkredsen er åben for alle og det er gratis at deltage.

Spørgsmål og tilmelding rettes til sognepræst Marie Louise Østergaard-Hansen på mail (mlo@km.dk) eller telefon (27217458). 

Tilmelding skal ske helst inden skolernes sommerferie slutter, dvs. mandag 8. august.

Litteraturstudiekreds

Der er ingen begivenheder.